Avantajele pompei de caldura Heatspot sol-apa GEO

by / miercuri, 29 aprilie 2015 / Published in Nuotati

Acum vom prezenta avantajele pompei de caldura Heatspot sol-apa GEO

Pământul este o sursă minunată şi în acelaşi timp inepuizabilă, de căldură. Întrebaţi-le pe animalele ce trăiesc în vizuini şi care depind de această sursă pentru căldură în timpul iernii. De fapt, pământul stochează 47 % din energia solară care ajunge la noi, ceea ce îl transformă într-o sursă naturală de energie termică pentru casele noastre, dacă o putem extrage. Și putem! Sistemul geotermal de încălzire şi răcire – cunoscut de asemenea ca şi pompă de căldură sol- apă, pompă de căldură cu sursa primară pământ, sau pompă de căldură geotermală – transferă caldura acumulată în sol în casa ta, folosind aceeaşi tehnologie pe care o utilizează frigiderul pentru a elimina căldura din alimente. Asta explică procesul de încălzire, dar sistemul se poate pur şi simplu inversa pentru a- ţi oferi răcire în timpul lunilor fierbinţi de vară de două ori mai eficient ca orice alt sistem de aer condiţionat. Este o soluţie elegantă pentru a- ţi controla temperatura acasă.

Inima unui sistem geotermal este reprezentată de o aşa-numită casetă, cu un design curat conceput, care arată ca o centrală pe gaze, cu excepţia faptului că înlocuieşte arderea combustibilului cu un sistem de refrigerare, care converteşte căldura din pământ în căldură pentru casa ta.
Da, sistemele geotermale folosesc energia electrică, dar, pentru că o folosesc doar pentru a muta caldura deja disponibilă în pământ, utilizează mult mai putină energie electrică decat alte sisteme de incalzire, de unde şi reiese reducerea facturilor la energie.

Un sistem geotermal poate face mai mult decât încălzire şi răcire, el poate oferi şi apă caldă şi, practic, gratuit o dezumidificare superioară a casei tale.
Documente ale Departamentului de Energie Regenerativă precum şi ale Protecţiei Mediului menţionează sistemul de încălzire şi de răcire geotermal, (combinat cu sistemul de încălzire în pardoseală şi cu panourile solare) ca fiind cel mai eficient sistem de confort al casei disponibil la momentul actual, de aceea a şi fost supranumit: „sistemul de încălzire al secolului 21.”

Este bine de ştiut deasemenea că, mai peste tot în lume, guvernul acordă anumite facilităţi pentru dumneavoastră in ideea montarii acestor sisteme, deoarece sunt cu poluare zero şi tot timpul veţi reuşi să produceţi energia termică şi apa caldă menajeră de care aveţi nevoie.

Avand in vedere avantajele pe care le are o pompa de caldura Sol-Apa, Heatspot va pune la dispozitie o gama extrem de larga de pompe de caldura sol-apa, apa-apa sau aer-apa.
Nu ezitati sa contactati reprezentanti nostri de pe teritoriul Romaniei.

Lasă un răspuns

TOP