Pompe De Caldura HEATSPOT, Solutii Eficente De Incalzire Prin MARGAS INSTAL

Prezentare principiu de functionare pompa de caldura


GENERALITATI

Prin utilizarea pompelor de caldura se asigura un randament foarte bun cost/energie in furnizarea de energie termica atat pentru pentru incalzirea spatiilor, a apei menajere cat si a apei din piscine. In perioada verii, unele instalatii de acest tip pot fi folosite pentru racirea aerului din incaperi.

Astazi, chiar nu ne mai gandim la modul in care unele aparate electocasnice functioneaza... De exemplu, sa luam frigiderul. Functionarea lui si legile fizicii dupa care se ghideaza sunt similare cu sistemul de pompe de caldura, numai ca, cele doua agregate frigorifice functioneaza in sens invers. Frigiderul ia energia termica din alimentele pe care le punem in interior si pompeaza aceasta energie (din caldura acumulata) in partea din spate a frigiderului in tevile de cupru. Sistemele de pompe de caldura iau caldura din mediul ambiant si, cu ajutorul schimbatoarelor de caldura si al compresoarelor, pompeaza aceasta caldura in casa ta.
Cand am vorbit despre acest lucru, pentru a raci alimentele, am adaugat o componenta speciala– gazul - care a fost, pe rand, expandat si comprimat in conformitate cu nevoile noastre, functionand ca receptor si emitator de caldura. Conform legilor de baza ale fizicii, caldura circula intotdeauna in sensul de la “cald” la “rece”. Manualele explica, de cele mai multe ori, fluxul de caldura de la temperaturi mici la cele mari, in urmatorii termeni: energia, sub forma lucrului mecanic, trebuie sa fie adaugata pentru a determina caldura sa circule dintr-o regiune cu temperatura scazuta intr-o regiune cu temperatura ridicata.

... cald sau rece?

Pompa de caldura are capacitatea de a prelua caldura dintr-un asa-numit „cuptor” la temperaturi care par sa fie scazute pentru corpul omenesc si, prin urmare, oamenii simt o astfel de temperaturaca fiind rece. Dar chiar si la temperaturi scazute, exista suficienta energie pentru a fi preluata din mediul inconjurator, si care, urmeaza sa fie utilizata pentru incalzirea casei tale.

... cum este posibil acest lucru?

In interiorul pompei de caldura exista un circuit inchis umplut cu agent frigorific . In timp ce pompa de caldura este in functiune, acest agent frigorific circula in mod constant in interiorul circuitului de racire si isi schimba starea de la lichid la vapori si invers. Agentul frigorific in stare de vapori este aspirat in compresor unde este comprimat la presiune mai mare si, drept urmare, ajunge la o temperatura mai mare, apoi este transmis la un schimbator de caldura in placi, unde este racit de catre apa care circula in sistemul de incalzire. Cand s-a racit, elibereaza energia acumulata in apa pentru incalzire si isi modifica starea in lichid. Acest lichid este apoi trimis la supapa de expansiune, care injecteaza doar atat de mult lichid cat este necesar ca schimbatorul de caldura sa ia energia din sursa, de exemplu, aerul exterior pe care aceste picaturi de agent frigorific lichid il evapora la joasa presiune este realizat de compresor pe gura de aspiratie. Acest intreg circuit este repetat iar si iar atata timp cat pompa de caldura este in functiune.
Cand temperatura agentului frigorific care ajunge la vaporizator este joasa, atunci temperatura sursei care trece prin vaporizator, pe de alta parte, determina agentul frigorific sa "fiarba" sau sa evapore. Acesti vapori intra apoi in partea de aspiratie a compresorului.
Ca sa spunem asa - varianta scurta a povestii- energia nu poate fi distrusa, ci doar transferata, in cazul particular al pompei de caldura, transferata de la exterior spre interior, in circuitul de incalzire.
Pentru a functiona, ambele “pompe” (respectiv cea de caldura si frigiderul) trebuie conectate la energie electrica.POMPELE DE CALDURA HeatSpot

HeatSpot este un fabricant de pompe de caldura care utilizeaza energia din aer, sol si apa . Din punct de vedere al productivitatii sale anuale HeatSpot este cel mai mare producator ceh de pompe de caldura. Inovatiile in tehnologia pompelor de caldura precum si asigurarea service-ului a propulsat  HeatSpot drept unul dintre liderii de piata din aceasta industrie.

HeatSpot a început sa ofere pompe de caldura pentru pietele de desfacere din Europa .
Ca un producator care vizeaza piata occidentala de nivel înalt, HeatSpot tine pasul tot timpul cu tehnologiile de top europene în acest domeniu. Cu frecvente participari la conferinte profesionale europene, târguri si expozitii in acest domeniu HeatSpot mentine contacte strânse si discutii cu profesionisti si potentiali clienti, investeste, de asemenea, în cercetare si noi tehnologii beneficiind astfel de aspecte legate de dezvoltarea noilor produse, de control al calitatii, promovare de marketing, etc

Pompele de caldura HeatSpot sunt în masura sa ofere o gama completa de produse si solutii pentru încalzirea casei si a apei calde menajere, oferind deasemenea si solutii de cuplare la sisteme de incalzire a piscinei sau sisteme de încalzire solara.
Inca din primele zile de cand a inceput sa exporte pompe de caldura, HeatSpot si-a pastrat tot timpul reputatia, oferind produse de buna calitate si fiabile pentru a mentine o buna legatura cu pietele de desfacere, avand toate certificarile de calitate necesare pentru diferite piete .
Insistând pe controlul strict al calitatii si devotamentul pentru progresul tehnologiei, HeatSpot incearca sa ofere produse excelente si servicii la nivel înalt pentru consumator cum a facut deja si inainte. In speranta de a lucra cu partenerii din toata lumea pentru a obtine realizari în domeniul economisirii energiei si protectiei mediului, HeatSpot militeaza pentru protejarea fiintei umane si imbunatatirea calitatii vietii.

HeatSpot comercializeaza mai multe tipuri de pompe de caldura precum si echipamente periferice ce vin in completarea sistemului de incalzire si preparare a apei calde menjere:

TOP